Sinüzite Ne İyi Gelir?

Sinüzit, insanlar arasında en sık görülen sağlık problemlerinden biridir. Sinüzit hastalığı, göz ve burun etrafındaki kemiklerin içinde yer alan boşlukların iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu yazımızda sinüzite ne iyi gelir ve sinüzite iyi gelen bitkisel formüller hakkında bilgileri sizinle paylaşacağız.
Sinüs boşluklarınızı nemlendirin
Orta sıcak suda bir kaseden buharda nefes alırken başınızın üzerine bir havlu sürün. Buharı yüzünüze doğru yönlendirin. Ya da ağrıyı hafifletmek ve mukus drenajına yardımcı olmak için sıcak ve nemli havada nefes alan sıcak bir duş alın.
Yüzünüze sıcak kompres uygulayın
Yüz ağrısını hafifletmek için burnunuza, yanaklarınıza ve gözlerinize sıcak, nemli havlu yerleştirin.
Nazal pasajlarınızı yıkayın
Nazal geçişlerinizi durulamak için özel olarak tasarlanmış bir sıkma şişesi (Sinüs Rinse, diğerleri), salin teneke kutu veya neti pot kullanın. Nazal lavaj adı verilen bu ev ilacı, sinüslerinizi temizlemenize yardımcı olabilir.Kendi durulama suyunu yaparsanız, sudan arındırılmış, damıtılmış, steril, önceden haşlanmış ve soğutulmuş veya 1 mikronluk veya daha küçük gözenekli bir filtre kullanılarak filtrelenmiş su kullanın. Ayrıca, her kullanımdan sonra, sulama cihazını kirletici olmayan suyla yıkadığınızdan ve hava ile kurumasını sağladığınızdan emin olun.
Başının üstü uyu
Bu, sinüslerinizin tıkanıklığını azaltarak tahliye edilmesine yardımcı olacaktır.
Sinüzit burun spreyi uygulaması
Mukustan kurtulmak ve sinüsleri rahatlatmak için nazal bir sulama yöntemi denenebilir. Bu yöntem aynı zamanda burnun iç yapısını nemli tutar.
– Bir tatlı kaşığı deniz tuzu ve hidrojen peroksit sıcak suda karıştırılır. Bir şırınga veya damlalık yardımıyla burun içine uygulanır. Bununla birlikte, karışım gün boyunca sık kullanılmamalıdır. Burnu tahriş edebilir.
– Alternatif olarak, sıcak suya yarım çay kaşığı tuz ve bir tutam karbonat eklenir. Bu karışım nazal irrigasyon için de kullanılabilir. En fazla 1 hafta boyunca günde 2 defaya kadar kullanılmalıdır.
Elma Sirkesi
Elma sirkesi, sinüzit evde tedavi için kullanılan etkili bir yöntemdir. Anti-viral, anti-fungal, anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikler. Elma sirkülasyonu, soğuk algınlığı, grip veya alerjinin başlangıcında alındığında sinüs enfeksiyonunun gelişmesini önlemeye yardımcı olabilir.
– Bir bardak sıcak suya iki çay kaşığı elma suyu eklenir.
– Bir tatlı kaşığı bal eklendiğinde, iyice karıştırılır.
– Bu karışım beş gün boyunca günde 3 kez tüketilebilir.
Soğan Suyu
Soğan mükemmel bir deconjant. Sinüs tıkanıklarını açmak çok etkilidir. Ayrıca bakteri ve mantarlarla savaşan kükürt bileşikleri içerir.
– Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın ve su dolu bir tencereye koyun.
– Yaklaşık beş dakika kaynatıldıktan sonra, buğulanmış soğan suyu solunur.
– Sonra süz ve iç.
– Burun tıkanıklığı geç saate kadar günde birkaç kez tekrarlanabilir.
Sarımsak
Sarımsak, doğal bir antibiyotiktir. Bakteri ve virüslerin neden olduğu sinüs enfeksiyonlarında etkilidir. Sinüs enfeksiyonu bakterilerden kaynaklanıyorsa kesinlikle kullanılmalıdır. Ayrıca sarımsak, anti-mantar özelliklerine sahiptir.
– 2 ila 3 diş sarımsak doğranır; su ile doldurulmuş bir tencerenin eklenmesiyle kaynatılır. Buhar solunur. Her gün birkaç kez uygulanabilir.
– Gün boyunca 2 ila 3 taze öğütülmüş sarımsak tüketilebilir. Yemeklerde bol miktarda soğan, sarımsak ve kırmızı biber kullanılabilir. Bu aşırı mukus birikimini dağıtacaktır.
Zencefil
Zencefil, antiviral, antibiyotik ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve sinüs enfeksiyonlarını tedavi etmeye yardımcı olur.
– Bir santimetre parça taze zencefil kökü dilimler halinde kesilir.
– Bir cezvede ve kısık ateşte, yaklaşık 10 dakika kaynatılır.
– Bazı limon suyu ve bal eklenebilir.
– Çay şeklinde zencefil günde 2 kez sarhoş olabilir.
Sinüs iltihabı olarak da bilinen sinüzit, yaygın sağlık sorunlarından biridir. Sinüslerin doldurulması oldukça rahatsız edici. Bu kronik durum kişinin hayatını olumsuz yönde etkiler. Sinüzit için doğal ilaçlar ilaç ve sprey tedavilerinin yanı sıra kullanılabilir. Sinüzit için bitkisel tedavi yöntemlerinin uygulanmasıyla kısa sürede rahatlama sağlanacaktır.
Yaban Turpu
Yabani turp ayrıca sinüs tıkanıklığı için kullanılan bitkisel çözümlerden biridir.
– Küçük bir turp parçalanır ve çiğnenir. Sonra tükürülür. Yutulmamalıdır. Bu prosedür sinüsleri hızlı bir şekilde açmaya ve mukusu yaymaya yardımcı olur.
Havayı Nemlendirmek
Havayı nemlendirmek sinüzit hastaları için önemlidir. Bir hava nemlendirici kullanılabilir. Bu, mukus tıkanıklığının giderilmesine yardımcı olacaktır.
Soğan Kürü
Soğan 5 dakika suda kaynatılır. Sonra bu su buharı teneffüs edilir. Soğan, en iyi anti-bakteriyel gıdalardan biridir. Bu nedenle sinüsler açılır ve virüs ve bakteriler öldürülür.
Sarımsak ve Bal
Ezilmiş sarımsak, bal ile kullanılabilir. Bu karışım bakterilerin ölmesine yardımcı olurken aynı zamanda tıkanmış sinüslerin açılmasına ve burun geçişlerinin yumuşamasına da yardımcı olur. Sarımsak ayrıca mükemmel bir anti-bakteriyel materyaldir. İyileşme sürecini hızlandırır.
Sıcak Kompres
Sıcak kompres yanakların ve gözlerin üzerine uygulanabilir. Bu işlem yüzdeki ağrıyı ve basıncı hafifletir. Ayrıda sinüs enfeksiyonunun yatışmasını sağlar.
Havuç ve Salatalık Suyu
Salatalık ve havuç suyu, düzenli olarak alındığında sinüs enfeksiyonunu sakinleştirmeye yardımcı olur.
Sandal ağacı, salatalık ve Neem yaprakları
Sandal ağacı tozu, salatalık ve neem yaprakları sinüslerin yatıştırılması için kullanılabilir.
Fesleğen yaprakları ve çay yaprakları
Çay yaprakları ve fesleğen yaprakları ezilir ve bir hamur haline getirilir. Bu hamur alın ve tapınaklara uygulanır. Enfeksiyon yatıştırıcıda oldukça etkilidir.
Sıcak su
Bir fincan sıcak su içerisine yarım çay kaşığı tuz eklenir. Bu karışım gargara yapılır.
Uyku sırasında kafa yukarıda tutulmalıdır
Eğer basınç sinüs enfeksiyonunda oluşursa ve ağrı varsa, geceleri uyurken her zaman yükseltilmiş bir yastıkla uyumalısınız. Bu şekilde tıkanıklığı yatıştırır ve mukusun dışarı çıkması daha kolaydır.
Sinüzit için evde ne yapılmalı, sinüzit ağrıları nasıl geçer, sinüziti açma yolları, sinüzite iyi gelen yiyecekler, sinüzitim var ne yapmalıyım, sinüzit sümüğünü nasıl çıkarabilirim, şiddetli sinüzit için evde ne yapılır, sabah kalkarken sinüzit