Susam Yağının Faydaları Nelerdir?
Cilt için faydalı bulunan susamdan elde edilen susam yağı, en az susam kadar yararlıdır. Tüm cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılabilen susam yağı, cildin ihtiyaç duyduğu bir çok gereksinimi tek başına sağlamaktadır.
Susam Yağının Faydaları
– Onarıcı etkisiyle saç, tırnak ve cildin herhangi bir yerine uygulanabilen susam yağı, kaşlara uygulandığında gürleştirici etkisi vardır.
– Güneş koruyucu ürünlerin birçoğunda susam yağı kullanılmaktadır. Kozmetik ürün üreticilerinin sıkça faydalandığı susam yağı, cildi güneş ışığına karşı korur.
– Romatizma sorunlarında susam yağı aktif olarak kullanılır. Kireçleme bulunan bölgelere sürüldüğünde çok kısa süre içinde etkileri görülür.
– Susam yağı mantarlar üzerinde de iyileştirici etkiler gösterir.
– Vitamin ve mineral içeriği ile cildin erken yaşlanmasını geciktirir.
– Selülitler üzerine susam yağı sürülmesi halinde cilt görünümü iyileşir.
– Diyabet hastalarının susam yağı kullanması önerilir.
– Susam yağının afrodizyak etkileri vardır.
– Lesitin maddesi içeriği sayesinde sinir ve beyin hücrelerine iyi gelir.
– Cildi yumuşatmak ve beslemek için susam yağı kullanılabilmektedir.
– Haricen kullanıldığı zaman kabızlık sorununa iyi gelmektedir.
Susam Yağı Nasıl Kullanılır?
Susam yağını nemlendirici olarak kullanmak için banyo suyuna koyabilir yada banyo sonrasında vücudunuza yedirerek kullanabilirsiniz. Susam yağını saçlarınıza uygulamak için karışım hazırlayabilirsiniz. Çam terebentin, fındık yağı ve badem yağı ile susam yağını karıştırıp saçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Susam Yağı İle Saç Maskesi Tarifi
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Çeyrek çay kaşığı tarçın
Tüm malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve saç diplerine uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra saçlarınızı temizleyebilirsiniz. Kepek problemi yaşayan kişiler her gün tekrarlayabilir.
Güneş Koruyucu Olarak Susam Yağı Kullanma
- Susam yağını cilt losyonu veya güneş kremi olarak uygulayabilirsiniz. Olası tüm yararları elde etmek için sadece% 100 saf susam yağı kullanın.
- Daha fazla avantaj elde edebilmek için ise karanfil, biberiye, lavanta, kekik, ya da sedir ağacı gibi diğer uçucu yağlar ile karıştırabilirsiniz.
- Susam yağı kolay kalkabileceği için en ufak terleme de yeniden yapılmalıdır.