Hamilelikte Nasıl Beslenmeli?

Hamilelikte Nasıl Beslenmeli?

Hamilelik kadınlar için özel bir dönemin başladığı evredir. Bu süre içinde normal beslenme koşullarından farklı olarak yeme düzeni de özel olmalıdır. Hamileler nasıl beslenmeli? ile ilgili bilgi almak için aşağıdaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Hamilelikte Nasıl Beslenmeli?

Hamilelik döneminde beslenme çok önemlidir. Hamilelikte annenin sağlığı ve bebeğin gelişimi açısından bazı gıdalar büyük rol oynar. Gerekli vitamin ve minerallerin doğru şekilde alınması ile bebeğin gelişimi sağlıklı şekilde tamamlanır.

  1. Kalsiyum bakımından zengin gıdalar bebeğin kemik gelişimi için gereklidir. Bu gıdalar; peynir, yoğurt, süt ve yeşil yapraklı sebzelerden oluşmaktadır. Bu dönemde tüketilen peynir ve süt ürünlerinin hijyen bakımından özenle seçilmesine dikkat edin.
  2. Hamilelik döneminde C vitamini bakımından zengin gıdalar alınmaya dikkat edilmelidir. C vitamini vücudu hastalıklara karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitaminini vücuda almak için yeşilbiber, portakal, karnabahar, domates ve limon gibi besinlerden yardım alınmalıdır.
  3. Folik asidin vücuda alınması bu dönemde merkezi sinir sistemini olumlu etkiler. Bebeklerin bu dönemde ihtiyacı olan gelişmeye katkı sağlayacak besinler alınmasıdır. Yeşil yapraklı sebzelerden ıspanak en önemli folik asit kaynağıdır. Bunun yanında fındık, kepekli ekmek ve yer fıstığında da yeteri miktarda folik asit bulunur.
  4. Hamileler beslenirken protein ihtiyacını karşılamak üzere alınacak gıdaların başında yumurta gelir. Bununla birlikte mercimek, et, balık, süt, süt ürünleri de alınacak protein zengini gıdaların başında gelir. Tüketilecek etin yağsız seçilmesine dikkat edilmelidir.
  5. Hamilelerin alması gereken lifli gıdalar bu süre boyunca kabızlık sorununu engellemeye yardım eder. Kepekli ekmek, kayısı, bezelye, kuruyemiş gibi gıdalarda bol miktarda lif bulunur.

 

Bu bilgiler ışığı altında gebeler doktorlarına danışarak kendilerine beslenme planı oluşturabilirler. Gebelik konusunda uzman olan doktorlardan faydalanarak kendinize ve bebeğinize faydalı olacak besinleri haftalık beslenme programı ile birlikte alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.