Hangi Bitki Çayı Neye İyi Geliyor?
Bitkisel çaylar kolaylıkla temin edilebilen ve çoğu zaman faydaları araştırılmadan içilen çaylardır. Bilinçsizce bu çayların tüketilmesi herhangi bir zarar getirmez ancak aşırıya kaçılması durumunda bitkisel çaylar yarar yerine zarar getirebilir. Bitki çaylarının faydalarını öğrenerek bu çayların yararlarından daha akıllıca faydalanabilirsiniz.
Zencefil Çayı: Öksürük, soğuk algınlığı ve grip durumlardan oldukça etilidir. Balgam sökücü özelliği bulunan zencefil çayı, antiseptik özelliği ile enfeksiyonlara da iyi gelir. Tüketildiğinde vücudu dinç bir hale getirir ve metabolizmayı hızlandırır.
Form Çayı: Tansiyon ve kolesterolü dengeleyen bitki çayı, yağları parçaladığı için doğal bir zayıflatıcıdır. Kabızlığa iyi gelen çay, şekeri düşürür ve idrar söktürücü özelliği vardır. Vücuttaki toksinleri atan ve iştah kapatan çay, zayıflamak isteyenler için birebirdir.
Defne Çayı: Kas ve eklem ağrılarının giderilmesinde defne çayı etkilidir. Vücuttaki iltihabı atar ve safra sökücü özelliği vardır.
Bamya Çiçeği Yağı: Kanı temizler ve antiseptik özelliktedir. Şeker rahatsızlığı bulunanlar, kandaki şeker oranını düzenlediği için kullanabilirler. Rahatlatıcı ve ferahlatıcı etkileri vardır ayrıca sinir bozukluklarına da iyi gelir.
Kereviz Tohumlu Çay: Prostat kanserinde ve prostat iltihabında etkili sonuçlar göstermektedir. Kan temizleme özelliği bulunur ve vücuda canlılık getirerek kuvvetlendirir. İdrar söktürücü özelliğinin yanında iltihap kurutucudur.
Ayrıkotu Çayı: Kanı temizler ve kabızlığa iyi gelir. Yaraları hızla iyileştiren çay, bağırsak parazitleri üzerinde de etkili sonuçlar verir. Hemoroit bulunan kişilerin kullanması önerilir. Sindirim sistemindeki problemleri de giderir.
Kantaron Çayı: Sakinleştirici özelliği bulunan kantaron çayı, zihinsel yorgunluk ve stres durumlarına iyi gelir. Kalp çarpıntısını giderir ve hafızayı güçlendirir. Stres nedeniyle gece uyuyamama problemini ortadan kaldırır.
Okaliptüs Çayı: Göğüs yumuşatma özelliği sayesinde bronşite iyi gelir. Boğaz iltihabı durumlarında etkilidir ve kan dolaşımını dengeler. Yüksek ateşi düşürmede başarılıdır ve üst solunum yollarındaki enfeksiyonları giderir.
Hindiba Çayı: Karaciğer yağlanması önler ve karaciğer işlevselliğini arttırır. Kan dolaşımınız az ise dengeler antioksidan özelliği taşır. Mide kramplarına iyi gelir. Sinir sistemini sakinleştirir. Sindirim sistemine faydalıdır ve iltihap kurutmada etkilidir.
Meyankökü Çayı: Böbrek rahatsızlığı bulunan kişilerin kullanması önerilir. Taş düşüren kişiler idrar sökme özelliği bakımından bu çaydan faydalanabilir. Sindirim sistemini temizler ve sindirim sistemindeki tahrişleri önler.
Civanperçemi Çayı: Menopoz döneminde baş gösteren stresi önler ve kadın hastalıklarındaki sancıları dindirir. Gazı giderir. Strese ve ateş yükselmesinde sakinleştirici özelliği bulunur. Hormonsal oluşan sorunlarda faydalıdır.
Ebegümeci Çayı: Ülser – gastrit sorunlarına yani mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Sinir sistemini yatıştırır ve sindirim sisteminde oluşan iltihaplara faydalıdır. Vücudu zinde tutar aynı zamanda bağırsakları düzenler. Stresten sebep oluşan mide rahatsızlıklarına iyi gelir mide kramplarında etkilidir. Gazı giderir.
Funda Yaprağı Çayı: Hiper tansiyonu ve yüksek tansiyonu dengeler. Kan şekerini düşürür ve kanda oluşan yağlanmayı giderir. Kalbi güçlendirir ve sinirleri yatıştırır. Kanı temizler. Vücuda kuvvet verir ve canlılık hissi katar.